Puss

perfectbucketlist.tumblr.com

Det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

Nu drar jag iväg på en tre timmars handledarkurs på körskolan. Om allt går som det ska så kanske jag börjar kaosa på vägarna redan till helgen!


Nu kommer värmen

Äntligen säger jag bara!! Man blev ju en aning ledsen när det fick för sig att snöa igår, men nu är we back on track. Imorgon hoppar vårjackan, conversen solbrillorna på!

Tittade runt lite på vart jag skulle vilja bo under mitt utbytesår. Har faktiskt inte tänkt så mycket på det, har från början ställt in mig på Kalifornien men eftersom jag inte var pigg på att lägga 8000:- på delstatsval har jag hoppat den tanken. Försöker som sagt dra ner på mina förväntningar.

Kan inte avgöra om jag vill komma syd-, nord-, öst- eller västligt. Det är ju såklart varmare i söder, men samtidigt är det även mycket sämre mat där. Orkar man dessutom med värme 24/7 året runt?Får helt enkelt ta det som det kommer. Var hade ni helst velat åka?

Nu ska jag ta och njuta av min pluggfria dag!

 


Now you're just somebody that I used to know

Fick mig en liten wake up call igår/idag.
Du vet mycket väl vad du gjort
Den där blicken du ger mig är gammal nu
Jag vet hur du funkar jag kan dig ut och innantill
Så hälsa ditt hjärta att allt är slut
Nu börjar jag om.


i'm young, wild and free


Synundersökning

En kort första skoldagen efter lovet satt riktigt fint idag. Satt mestadels av lektionerna och tittade på gårdagens avsnitt av BB tillsammans med Louise. Har fortfarande en halvtimme kvar av avsnittet, så vet fortfarande inte vem som åker ut. Ska se det nu innan jag hoppar på bussen igen.

Ska nämligen alldeles snart dra iväg på synundersökning på körskolan. Så att jag har tillräckligt bra syn för att börja övningsköra. Trots att jag åker iväg till hösten vill jag börja köra, tycker det är sjukt roligt! Får väl hoppas att de inte upptäcker några allvarliga fel, tänk om jag helt plötsligt skulle få glasögon... Önska mig lycka till!

 

 


Sverige FTW

Som jag nämnt innan i tidigare inlägg har jag som mål i USA att införa en massa svenskt. Ordet lagom är ett måste! Något som jag tidigare lagt mycket tanke på är hur svensk musik låter i andras öron? Utländsk musik som inte är engelsk/dansk är inte precis bra, enligt mig. Så ska därför göra experimentet att ta med mig en väldans massa svensk musik till USA. Har precis gjort en spellista, Sverige FTW, som ska uppdateras ända fram tills jag åker och sedan spelas väldigt flitigt. Kanske fixar jag en USA-framtid för någon svensk liten stjärna? Det var ju faktiskt så Roxette blev så stora, genom en svensk utbytesstudent! Det ni ;)


Uppladdning

Idag är det gameday och sitter just nu med bigbrother-reprisen och godisskålen i högsta hugg. Det är så jag laddar upp för match! Känner att jag egentligen borde göra något vettigt, borde plugga, men orkar inte. Har inte haft någon ledig tid denna veckan, så nu när jag väl har det så slappar jag istället. Det är så det ska vara, eller hur?

Imorgon kommer våra kära vänner hem från Val Thoréns, cirka 80% av gänget har varit borta så jag och Louise kom fram till slutsatsen igår att vi kommer bli som Pheobe... När alla börjar snacka om Val Thoréns vad ska vi snacka om då? Är väl en smula avis också, blev riktigt festsugen igår men det fanns ju ingen hemma. På fredag, då jävlar smäller det!!!


Ett kilo godis

Avslutar jobbveckan och startar helgen med en fett påse godis. Har nu blivit några papperslappar rikare och ett sportlov fattigare. Nu drar jag med Louise till en kompis i Oxie. Trevlig helg!

 

 


Accepted!

Jag blev antagen! Inte för att chansen var så stor att jag inte skulle bli det, men ändå. Kändes dock inte på riktigt, fick ett samtal och sen var det över. Hoppades på ett antagningsbrev som man får från collage på filmer, men jag har ju mina förväntningar...

Nu saknas det bara lite fler papper som ska fyllas i och skickas tillbaka. Sedan startar familjsökningsprocessen som jag inte kan göra så mycket åt, så egentligen så får jag bara vänta och hoppas på att jag får reda på min familj tidigare än några dagar innan så att jag kan åka till New York!

Now i'm off to nama sushi!


Fettisdagen

Precis som igår och de övriga dagarna denna vecka, började min dag med jobb. Jobbar som kul i fem ledare vilket är helt okej, ganska så lugnt men att hålla en massa ungar lugna är inte det enklaste. Börjar spara redan nu för lite fickpengar till resan men även till en Mac Book som är väldigt välbehövlig.

Efter en skön dusch sitter jag nu och väntar på två vänner som ska göra mig sällskap denna fettisdagen. Baka semlor, äta middag och bara umgås står på schemat. Såklart blir det även nya avsnittet av Pretty Little Liars och Big Brother senare ikväll. En helt okej tisdag om ni frågar mig.

Nu när tankarna rätt så ofta flickar till USA, börjar jag fundera lite på traditioner och mat, vad som finns och vad som inte finns i där. Både fettisdagen och semlor tror jag inte är något som de firar eller äter, utan får väl helt enkelt bli något som jag får införa. Ska bli riktigt roligt med att fira thanksgiving, halloween och andra roliga saker som skiljer sig så mycket ifrån våra traditioner här i Sverige, men även att dela med mig av våra traditioner här hemma. Blir väl en hel del matlagning där borta, kladdkaka och chokladbullar är ett måste!

Som sagt, mina förväntningar på USA är rätt så tagna från tv-serier... får väl tona ner dem lite och nöja mig med att Brad Pitt kommer i alla fall!

Svar på fem enkla frågor

  1. Jag kommer att resa med organisationen STS.
  2. Jag har ännu inte fått reda på vart jag ska åka, utan får reda på det först när de hittar en familj som passar mig. Jag hade kunnat välja delstat, men det hade då kostat cirka 8000 kronor extra och det hade fortfarande inte varit 100% säkert att jag hamnade där.
  3. Jag kommer att åka i slutet på augusti/början på september ungefär, då skolan börjar. Eventuellt ska jag på en förberedelsekurs i New York en vecka innan och kommer i så fall åka iväg tidigare.
  4. Jag kommer att byta ut mitt sista gymnasieår, men är inte säkert att jag blir en senior när jag kommer dit då de beror på ålder, erfarenhet mm.
  5. När jag kommer tillbaka kommer jag att gå om, utbytesåret inräknas alltså inte. På grund av det nya betygssystemet så kommer mina betyg att göras om till A-F betyg.
Har ni några andra frågor kan ni fråga precis när som helst. Jag svarar i kommentarrutan, i ett inlägg eller via mejl!

Intervjun

Eftersom jag i bloggen har valt att lägga fokus på mitt framtida utbytesår så måste jag ju berätta om intervjun jag hade igår. Jag träffade tjejen som skulle intervjua mig på stadsbibloteket och hade så klart med mig mina föräldrar. Förutom dem så behövde jag en kopia på mitt pass, mina betyg och en ifylld ansökningsblankett. Intevjun varade sedan i cirka en halvtimme, på engelska, och följdes sedan av ett en och en halv timmes långt engelskprov(!!).

Var inte alls beredd på något prov, men som tur var så var det rätt så grundläggande. Det bestod av en hör- och en skrivdel där skrivdelen faktiskt inte var helt enkel, fick gissa en del faktiskt. Hon sa dock att det inte var några problem för mig att bli antagen och nästa steg i processen är just beskedet, om jag blir antagen eller inte, som jag förhoppningsvis kommer att få om en vecka.

Vi ställde såklart även en massa frågor själv till tjejen som intervjuade mig då hon hade varit en utbytesstudent själv. Det var ganska så mycket som hon sa som fick mig att börja tvivla på om jag skulle åka eller inte. Tänkte dock berätta om just mina förväntningar i ett annat inlägg.

Om ni skulle gå på intervju själva någon gång för ett liknande ärende så är det bästa tipset att vara så lugn som möjligt. Jag tänkte inte ens på att jag skulle på intervjun förrän jag var där, och då fanns det inget att göra åt det. Eftersom hon pratade engelska själv när hon intervjuade mig så kändes det inte konstigt alls utan hon var ju en helt vanlig människa som hade gjort det själv en gång i tiden, så det fanns absolut ingen anledning till att det skulle vara pinsamt. Det viktigaste är, och kommer alltid att vara, att vara sig själv.

Såhär glad var jag när intervjun var över                                Så här ledsen blev jag när mina "tv-förhoppningar" försvann...

Like it or leave it

Som alltid när jag startar en blogg börjar jag gärna med ett litet introduceringsinlägg. Inte för att jag har tusen läsare som inte vet någonting om mig, utan jag gissar väl att om du sitter och läser detta nu så känner du mig, eller så hamnade du bara här av någon slump. Trots det så känns det bara så dumt att bara börja skriva ett inlägg precis som ingenting har skett, så läs om ni vill lära känna mig bättre, eller hoppa helt enkelt bara över det.

Om ni har varit så flitiga redan så att ni har läst min profil till höger så vet ni redan lite om mig. Jag går precis som alla andra i skolan, andra året på gymnasiet och bor i Malmö. Jag ska dock göra något, som inte alla andra gör, nämligen åka ett utbytesår till USA. Detta kommer jag att göra till hösten, men kände att jag ville börja skriva av mig redan nu, eftersom det är en lång process och många tankar och funderingar som dyker upp under tiden.

Bloggen kommer dock inte bara handla om mitt utbytesår, precis som de flesta bloggar kommer jag skriva om mitt dagliga liv, tankar och funderingar och även lägga upp en hel del bilder som säger mer än tusen ord. Jag vill dock helst fokusera på mitt utbytesår eftersom det är något som är speciellt för mig. Jag är inte snygg som Kenza, framgångsrik som Blondinbella eller sprider inspiration som Lisaplace. Jag är jag, och tänker inte anstränga mig för att vara någon annan.

Det här får bli ett ställe för mig att skriva av mig, och ett ställe för er att ta del av detta. Like it or leave it.


RSS 2.0