29e september

Idag gick jag upp tidigt för att åka och titta på Juliannes match. Hon är cheerleader för fotbollslaget och idag var deras homecoming så de startade matchen med att gå över planen hand i hand med fotbollskillarna. Så gulligt! Det var så sött att se killarna spela, man är van att se stora fotbollskillar men de var så små och korta. Så gulliga! Julianne var gullig också när hon hejade men de var inte speciellt bra, haha. Någon åt under tiden, någon lekte med håret och de var inte speciellt cheery. Men de var söta ändå och deras underhållningsnummer i pausen var rätt så bra faktiskt.

 

Efter det åt vi på Ruby Tuesday och sedan åkte vi tillbaka hit. Jordan och Julianne sov över här i natt så vi har haft superkul hela kvällen! Vi var trötta allihopa redan vid klockan sex så vi har varit helt flummiga och knasiga hela kvällen, men vi har haft så kul! När Julianne skulle lägga sig sa hon: ”Goodnight, I love you”. Åh, hon är som min lillasyster, älskar henne också fastän vi bara känt varandra i fyra veckor. Tänkte lägga upp bilderna Juliannes match men kom på att kameran är där nere och orkar inte springa ner. Ska försöka göra det imorgon. Ska på ”dejt” imorgon, aahhhh!!! Som tur är kom mitt paket från Abercrombie & Fitch idag och allting passade så jag vet åtminstone vad jag ska ha på mig! Godnatt.

Uppdatering: BILDER


28e september

Jag har en homecoming date!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Idag innan skolan började pratade jag med Brandon i korridoren. Han är en jättesnäll kille som ser helt okej ut, han är mer söt än snygg. Anyways, han frågade om jag ville gå med honom till homecoming och jag sa ja. Så nu ska vi gå, aaaahhh!! Vet inte om han är en av de "populära" men Hannah sa att han troligtvis kommer åka party buss till homecoming, hur coolt är inte det?? Det är typ 8 par som åker i en stor buss eller något till homecoming, och där kommer jag åka i så fall. Så jävla coolt! Det var dagens nyhet, haha. Och hela skolan vet redan om det! Till och med lärarna... Faith och Jennifer då också såklart. Men de tycker bara det är kul, haha. Ska förresten träffa Brandon på söndag också, aahh så nervös!!
 
Åkte och tittade på fotbollsmatchen idag med Hannah och Odalyss. Vi skulle ta foto för yearbook så vi kom in gratis och fick gå in på planen, ascoolt. Men det var sjukt pinsamt att stå där som fån, haha. Men det var en upplevelse det också, hade superkul! Eftersom jag hade skolans kamera så har jag inga bilder ännu, bara de jag tog med min mobil. Kommer upp fler bilder när jag har fixat bilderna.
 
Nu ska jag mysa till en film, imorgon ska jag upp tidigt och titta på Juliannes homecoming game där hon ska cheera och göra någon dans i pausen. Gulligt. Godnatt!
 
Träffade Ola och Briana.
 
Jag, Odalyss och Hannah. Det var en pink out match, de samlade in pengar för bröstcancer och hade memorials och så. Så alla hade något rosa på sig!
 

27e september

Pyjamasen är på, tänderna är borstade, sminket är av, läxan är gjord. Jag är redo för säsongspremiären av Grey's Anatomy!!! Ska inte spoila något, jag lovar.. Eller kanske hihi. Första gången jag ser Grey's utan text, haha, får se om jag förstår alla medicinska saker ändå!

Min dag har varit bra som vanligt. Kim och hennes familj kom över och åt pizza och vi åkte och tittade på hus. Har pluggat matte inför mitt prov imorgon men fattar inte mycket. Som tur är får vi ha formlar/anteckningar på provet så det är skönt!

Idag har jag varit här i exakt 4 veckor!! Trivs superbra. Visst saknar man Sverige ibland men det finns kvar när jag kommer hem. Dagarna här får jag aldrig tillbaka, så man får göra det bästa av det varje dag! Tänkte göra en lista på saker jag gjort/sett än så länge men har inte tid med det nu så det kommer upp i helgen istället!

Nu: GREEEEYS!!!! (saknar mamma och syster nu, vill titta tillsammans med er!)


26e september

Ännu en skoldag. Samma lektioner, nästan samma innehåll, samma tider. Inte mycket variation och inte mycket som händer. Men som sagt ser man och upplever nya saker varje dag! Vet inte riktigt mer vad jag ska säga om dagen, haha. Kan inte komma på något speciellt som har hänt idag, förutom lite high school draman som jag inte skriver om här. Har spenderat hela dagen med att övertala alla att gå till homecoming. Folk är sjukt tråkiga här och tänker inte gå!!! Rebecka måste gå och ska göra allt för att få med mig alla mina kompisar om jag så ska släpa dit dem!
 
Har för övrigt märkt att väldigt många unga är kristna. Läser på twitter och instagram om folk som pratar om Gud och "keep ... in your prayers" och liknande. Rätt så intressant faktiskt. Har tidigare även nämnt att folk är annorlunda här än i Sverige, såklart. Det är riktigt svårt att se vem som är de populära och vem som är töntar, haha, for real. En av de tjejerna som jag tror är populär, hade inte varit populär i Sverige bara med tanke på hur man klär sig mm. Det är en upplevelse i sig, haha. Men alla är så snälla här, man får typ minst två, tre komplimanger om dagen. Tyvärr är jag inte så snabbtänkt så är själv dålig på att ge komplimanger, får bättra mig!
 
Bästa pappa, miss you!
 
 

25e september

Skoldagen idag har varit intressant. Med tanke på att jag bara missade en dag så hade jag rätt så mycket att ta igen. Hade dessutom ett quiz i engelskan och jag missade hela slutet på boken så det gick nog inte så bra! Satt bredvid snyggkillen idag på US History, it made my day! Tror att min lärare äntligen har förstått att jag inte vill sitta bredvid de konstiga människorna, haha. Så US History var super idag, snackade till och med honom, wiii! Har för övrigt gett mitt nummer till två killar de senaste dagarna, varav en är sååååååå snygg!!! Han verkar inte vara den bästa killen dock, men det får vi väl se.
 
Var och kollade på Jordans softball game idag efter middagen, hon var jätteduktig! Sofball är faktiskt väldigt likt brännboll, haha! Så jag förstod lite men det är fortfarande några saker som är annorlunda. Nu ska jag nörda HIMYM innan jag somnar!
 
Duktiga JT! 
 

Svar på kommentar

Hej Ella! Tack så mycket!

 

Vad roligt, tycker absolut du ska åka. Jag ansökte i oktober året innan, men det är ingen brådska, tror att du kan ansöka fram till mars eller något sådant, men de erbjuder rabatter ju tidigare man anmäler sig. Fick inte något svar förrän i februari tror jag då jag gick på intervju och startade hela proceduren. Jag hade sparat pengar så att jag hade 1000 kronor i månaden hela året att shoppa onödiga saker för, haha. Mina föräldrar sätter in månadspeng varje månad för mat och sådana saker. I början kostar det mycket om man ska gå med i klubbar, köpa skolfoto och sånt så denna månaden har jag gjort av med 1500 kronor redan. Tror man får räkna med det. 

 

Mina föräldrar tyckte det var roligt att jag ville åka men samtidigt ville de inte att jag skulle åka, haha. Men nu är de bara stolta och glada att jag är här så de stöttar mig till 100%. Vet inte riktigt vad jag ska säga om STS, har inte så mycket ont att säga förutom att det tog så lång tid innan jag fick min placering, men det var inte STS fel utan det är bara så amerikanarna är helt enkelt. Frågade min familj när jag kom hit och de sa att de bestämde sig två veckor innan jag fick reda på det så det är inget konstigt. Men det var jobbigt att vänta! Men annars var STS bra, åkte på förberedelseläger i maj/juni tror jag vilket var jätteroligt och man träffade en massa underbara personer som jag fortfarande håller kontakten med. Så fort jag hade frågor så svarade dem och det var lätt att kontakta dem, så jag ser inget dåligt med STS. Men när du har bestämt dig för att åka kan du ju jämföra olika organisationer, jag kollade aldrig med något annat företag utan bara tog det första bästa jag kände till!

 

Hoppas det var svar på dina frågor. Mejla mig gärna om du har fler! :)


24e september

Fick inte mycket sömn inatt. Det är Odalyss födelsedag idag och hon kunde inte sova för hon var så excited, haha, så hon smsade med mig istället, tack för det! Som tur var slapp jag skolan idag då vi åkte på field trip istället. Första gången jag åkte skolbuss!!! Var precis som jag förväntat mig, inget speciellt, haha! När vi kom dit såg det ut som värsta boot camp, två mörka muskulösa killar stod vid stora hjul och massa andra hinder, men som tur var så var det inte så jobbigt. Vi gjorde mest teambuildingövningar och slutade med en väldigt blöt hinderbana som involverade allt från rulla i hjul till ta sig över ett halt rör med en massa geggamojja undertill plus en massa vatten sprutande på en! Men det var roligt! God mat fick vi också och träffade lite nya människor. Eftersom det var en field trip med FBLA som är min klubb jag är med i så planerade vi lite saker vi ska göra under året också. Som foundraisers, välgörenhetsarbete och lite såna saker.
 
Troligtvis har jag en massa jobb att ta igen imorgon, har gjort matteläxan men missade genomgången, säkert en massa anteckningar på US Historyn och vad som hände i boken vi läste på engelskan! Inte kul att missa skolan som man kan tro faktiskt... Åt tacos här hemma idag, de äter ungefär som vi fast de har ris och bönor till också, men det är inte så gott så jag behåller mitt svenska vis, fast plus den varma cheesedipen, såååå god! 
 
Ska ta igen lite sömn ikväll, så godnatt på er! Hoppas allting är bra där hemma.
 
On tha school bus, ser ut precis som i filmer. Väldigt tråkig buss!
 
Ola äter banan och är glad!
 
Ola, jag och några andra tjejer. Detta var efter allt vi gjorde så ser hemsk ut!
 
Hinderbanan, Jennifer tog fler bilder med sin kamera som ni kan få se senare, ni måste bara se hur det där röret såg ut, det var hemskt, haha!
 
Såg detta när vi körde därifrån, classic AFV! Hade varit sååå roligt!
 

23e september

Har precis beställt hem från Abercrombie, hihi, lycklig tjej!! (Mindre lyckliga föräldrar...) Men, lyssna här så duktig jag är, har gjort en kassabok och skrivit ner allting som jag ska betala själv så att jag vet hur mycket jag blir skyldiga er sen, bra va! Har änsålänge handlat för 1500 till mig själv så ligger redan på 500 minus, hihi woops. Mindre shopping nästa månad! Skyller på Jennifer, hon ringde och påminde att A&F's 25% gick ut idag, man ska aldrig ge kuponger till shopaholics!
 
Idag hade vi besök av en inspektör, typ. Hon kollade bara mitt rum så att jag hade en säng, toalett och skrivbord och hon såg såklart att jag hade det betydligt bättre än så, är verkligen sjukt lyckligt lottad att jag hamnade där jag hamnade! Har varit på Walmart idag också och handlat ny pyjamas, tog bara med mig en för hade så mycket övervikt och känner att det var dags att byta pyjamas för länge sedan! Min tvätt gick bra förresten, allting var fortfarande vitt och inget krympte! Har gjort min matteläxa också och handlat lite annat gott till min skollunch, det finns btw inget nyttigt till lunch här, man äter chips och kakor! 
 
Tog en promenad efter middagen runt i mitt neighborhood, vilket inte är så stort men ändå. Gick fram och tillbaka på gatan vilket var cirka 1,6 kilometer. Bättre än ingenting, haha. Ska nog springa lite imorgon om det inte blir försent. Mina nya skor var jättesköna! Imorgon ska jag på field trip. Jennifer sa att jag skulle vara beredd på att bli lerig... Får väl se vad som händer. Jag slipper skolan i alla fall, men ska jag vara helt ärlig så älskar jag skolan nu så hade egentligen velat gå! Men men, field trip blir säkert hur roligt som helst! 
 
Ni ser inte på bilden kanske men ni fattar inte så billigt jag fick kläderna. Den översta tröjan kostade egentligen 40 dollar, fick den för 14. Toppen kostade 68 och jag fick den för 15 och pikétröjan likaså. Det blev totalt 57 dollar med moms och frakt, och min totala rabatt var 56 dollar!!! Ju mer man handlar ju mer tjänar man som min kära pappa säger!

22e september

Julianne sov över här inatt så man fick ju inte mycket sömn precis. Hörde några "I'm hungry, I want pancakes" och några "Where are you?" under morgonen vilket inte var så kul, haha, för jag ville sova! Men gick upp runt tio ändå för skulle skypa och behövde ta en dusch! Det var kul att skypa förstås och Elena skulle visa allting hon fått, det var jättekul att se Maria och mormor också, saknar alla så mycket!! Det kom tårar förstås, men inte för att jag var ledsen utan för att jag älskar min familj så mycket. Är så glad att jag har dem och just i det ögonblicket ville jag vara där och krama om alla! ♥
 
Runt tre kom Jennifer och Jordan för att hämta upp mig och Julianne och lite senare åkte vi till Johns föräldrars hus där vi träffade Hannah och några andra kusiner. Hannah är 16 precis som jag men bor i Alabama med sin familj så hon är inte här så ofta. Hon var jättetrevlig och jag, hon och Jordan hade jätteroligt tillsammans. Julianne gillade inte det dock för hon fick inte riktigt vara med. Kände igen mig i den situationen, haha!
 
Åkte hem rätt så tidigt vilket var skönt. De ville att jag skulle sova över men jag hade inga saker och var så trött att jag bara längtade hem till lite M&M Peanutbutter och min säng. Förhoppningsvis kommer Hannah snart igen så vi kan umgås då istället. Har flyttat upp till mitt rum idag, Julianne hjälpte mig att städa hela rummet så där inte finns något spår av musen. Troligtvis kommer inte musen tillbaka, håll tummarna. Tvättade lite tvätt idag också förresten, duktig flicka. Vuxenpoäng till mig, förhoppningsvis har mina kläder inte krympt!
 
Jordan, jag, Haley, Hannah, Julianne, Zachary. De är alla kusiner på Johns sida.
 
Vi smög upp på taket och var lite busiga, shhhh. (vet inte varför den är uppochner...)
 

21e september

Startade dagen med en Chick-fil-A biscuit, världens bästa fredagsrutin! Sen väntade matteprov på hela kapitel 4 som vi började på för typ två veckor sedan. Pluggade knappt igår eftersom vi var at the fair men jag fick ändå 89! Alltså nästan A, awesome! Min lärare Ms. Pohlman som jag inte gillar tycker det är jättekul att jag bor med Ms. Allen och håller på att fråga mig saker hela tiden. Hon ger typ Faith läxorna som jag har och hon rättar alltid mina saker först och går och berättar för Faith. Tycker inte om Ms. Pohlman så stör mig bara på att hon gör så, men det är väl kul på något sätt, haha.
 
Skolan blir fortfarande bara bättre och bättre för varje dag. Fick reda på att en kille i fotbollslaget är intresserad av mig, han sa hej idag men han berättade för Hannah att han inte ville vara en jobbig kille men att han gärna hade velat snacka med mig någon gång. Äntligen någon som fattar att man inte ska hålla på och vara störig! På tal om störig så snackade Anthony med mig idag och igår om vilka typer av killar som jag gillar. Han frågade mig inför snyggingen i min klass så jag försökte ge hintar till Anthony att jag inte ville ha honom och Nick (som han heter) att jag ville ha honom, haha. Slutade med att jag sa något om att jag har höga krav och att de jag gillar har flickvän. Vet inte om Nick hörde det med flickvän dock, men jag gör i alla fall framsteg, haha. Annars är Anthony inte alls lika på längre, han fattar nog att jag inte är intresserad så nu snackar vi bara lite då och då på lektionen, det är acceptabelt, haha.
 
Skulle egentligen med en tjej som heter Ola (ja det är ett tjejnamn här) och Briana till en annan skolas fotbollsmatch för de är tydligen det bästa high school laget i Georgia men det blev aldrig av. Vi ska troligtvis till Loganvilles hemmamatch nästa fredag istället! Jag och Odalyss ska signa upp oss för att ta foto till yearbooken på matchen så att vi kommer in gratis och förhoppningsvis får gå in på planen, ska bli såå kul!!! Eftersom det inte blev någonting ikväll så stannade jag hemma och umgicks med familjen och Jennifers familj som var här och åt. Trivs så bra tillsammans med dem, känns som man tillhör dem liksom. Är så glad att jag hamnade där jag hamnade!!! Jag och Jordan bakade cookies från färdig deg, Nestle Toll House. Kopplar allting till vänner så jag kunde bara tänka på Pheobe när hon tror att hon har ett unikt recept från sin gammelmormor "Nestlé Toulouse", haha hon är så awesome!
 
Imorgon ska jag upp och skypa med min älskade familj på Elenas födelsedagskalas. Ska bli såå kul!!! Så nu måste jag få lite sömn. Chao.
 
Mitt matteklassrum innan provet. Är alltid först in i klassrummet eftersom jag och Faith kommer till skolan typ 45 minuter innan skolan börjar. Hatar våra bänkar samtidigt som jag älskar dem, haha! 
 
Tog en kaffe på starbucks efter skolan, mums.
 
Cooookies.

20e september

Idag efter skolan åkte jag med Odalyss till Zaxby's för att handla med oss mat. Maten åt vi sedan i bilen medan vi väntade i bilkö för att hämta upp hennes lillebror. Att hämta honom var en upplevelse, haha. Precis som man ser i vissa filmer så kör man upp till ingången sen står där lärare med reflexvästar och leder barnen till rätt bil, rätt så gulligt faktiskt. Men det bildade en väldigt lång kö, perfekt tid att äta på. Hennes lillebro var sååååå söt btw.
 
Runt halv sex åkte vi till Gwinnet County Fair där vi sedan mötte upp Tony. Det var inte riktigt lika kul som jag trodde det skulle vara. Karusellerna var inget speciellt och jag trodde man skulle träffa folk från skolan men där var knappt någon. Plus att det kändes som att Tony försökte flörta eller whatever, kändes bara awkward för jag gillar inte honom. Anyways, det var kul men det hade varit mycket roligare om vi hade varit ett helt gäng!
 
Inte den nyttigaste maten precis... Lökringar, friterad kyckling och smörstekt bröd. En stor cola till det förstås!
 
The fair från pariserhjulet.
 
Odalyss och jag i pariserhjulet.
 
Tony och Odalyss.
 
Jag och Tony på världens dummaste karusell. Han typ tvingade mig att åka och jag gled över på hans 
sida hela tiden på grund av karusellen som gick runt, runt, runt. Inte kul alls!
 
Fried Oreo Cookies!! Jag vet, låter sjukt konstigt, men det var suupergott!!
 
Funnel cake, innan ni tänker hur tjock jag är så kan jag säga att det inte var min. Men jag smakade, det var också gott. Såklart!
 
Gjorde en tatuering. Rebecka ♥ Elena.
 

GRATTIS ELENA!

Idag är ingen vanlig dag för det är VÄRLDENS BÄSTA UNGES 3-ÅRSDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!
Älskar dig mer än vad jag kan beskriva och saknar dig varje dag. Min absolut bästa vän. ♥
 

19e september

Jag har gått och blivit med otter idag. Tydligen så är "otter box" jättepoppis här, ett iphoneskal som är sjukt stort och iphonen ska vara helt unbreakable om man har det. Jennifer hade beställt en till hennes man John, men tydligen så hade hon beställt rosa och det ville inte John ha, så hon gav det till mig. Jättesnällt av henne, fick nämligen reda på att det kostar typ 50 dollar!! Nu är jag lika cool som alla andra coola kids här!
 
Hade quiz/test i både matte, engelska och historia idag. Det gick helt okej, proven är inte så svåra här, man behöver knappt plugga så länge man är med på lektionerna. Förutom matten då. Matten är helt galen! Vi har läxa varje dag till dagen efter, och det är inte lite tal heller. Allting på lektionerna går supersnabbt så man hinner knappt med! Vi har quiz minst en gång i veckan, ibland har vi både quiz och test samma vecka. Man kan inte hoppa över läxan för man måste lämna in den varje dag. Allting går så fort så det är galet. Vi började med kapitlet vi är på nu för exakt tio dagar sedan och på fredag ska vi ha avslutande prov på hela kapitlet, galet!!!
 
Om ni undrar så är musen inte fångad ännu. Kan vara på grund av att jag flyttade på mitt godis vilket musen troligtvis var ute efter. Fick dessutom slänga allt mitt godis som var öppnat, alltså mitt svenska godis, buhu. Jag lyckades dock rädda det viktigaste, M&M Peanutbutter. Förhoppningsvis går musen i fällan inatt så att jag kan flytta tillbaka till mitt rum. Det är jobbigt att bestämma outfit dagen innan varje dag, vill ha tillbaka min garderob!
 
Ikväll blev klockan alldeles för mycket, måste nanna. Imorgon efter skolan ska jag med Odalyss hem och sedan ska vi gå på Gwinnet County Fair, typ ett tivoli som sätts upp en gång om året. Ska bli superkul! Ska försöka blogga imorgon men vi är nog inte hemma förrän rätt så sent så i värsta fall blir det bara ett kort inlägg. Bilder kommer upp på fredag. Godnatt!
 
Min snygga otterbox. Fina bilder va?
 

18e september

Min dag började inte bra idag! Vaknade runt 2 eller 3 inatt av att något prasslar... Hörde samma ljud natten till lördag men då var det bara för en sån kort sekund att jag trodde det var min godispåse som "trillade" liksom. Men inatt lät det rejält och det kom från min papperskorg. Blev skiträdd och började göra oväsen och tog min skrivbordsstol och rullade mot papperskorgen. Allting gjorde jag såklart i mörkret, vågade inte tända ljuset inte! Kröp sedan ner i sängen, rädd och svettig och kunde knappt sova.
 
Idag efter skolan kollade Bill igenom mitt rum och han hittade musspillning... Jag trodde jag skulle dö!!! Tanken på att jag har varit i samma rum som en mus hela natten, plus säkert alla andra nätter från fredag!!! FY FAN! Ni vet fladdermusen jag berättade om? Det var säkert inte en fladdermus, det var säkert musen då också. Usch, blir äcklad och ryser bara jag tänker tanken. Kommer drömma mardrömmar om detta långt framöver. Musfäller är i alla fall utplacerade och inatt sover jag på första våningen. Tur att de har fler sovrum! 
 
Det var nog det mest spännande att skriva om idag. Har bara djurat matte och historia idag för har test i båda imorgon. Historiaprovet är dock väldigt märkligt. Det är 100 frågor, multiple choice, vilket betyder att man har svarsalternativ! Man fick dessutom lov att skriva ett index card och ha med sig. Och jag bara: vad är ett index card? Tydligen får man ha med sig en fusklapp! WTF? Amerikanare är konstiga, just sayin.
 
Nu ska jag försöka sova och inte tänka på möss... Ahhh!!

17e september

Idag var en tråkig måndag... Gick i skolan, kom hem, pluggade, åt middag, duschade och nu sitter jag i sängen och bloggar. Så ser vanligtvis mina vardagar ut! Men jag ska inte klaga, fastän det inte händer mycket så händer det ändå så mycket som jag aldrig varit med om förut! Gick på cheerleading try out idag tillsammans med Hannah. Vi tittade bara på eftersom vi inte var säkra på om vi ville vara med eller inte, och efter cirka en kvart tittade vi på varandra, skakade på huvudet och gick. Cheerleading är ingenting för oss! Verkligen inte för mig. Hann ta en snabb video dock på en av "cheeren" som de lärde sig. Vet inte riktigt hur jag lägger upp videon dock så den kommer någon annan gång. 
 
Gjorde affisher idag till våra yearbook ads. När man är senior kan man köpa en sida i yearbooken där man kan ha bilder på sig själv, när man är bebis samt om föräldrarna eller någon annan vill skriva någonting om en. Jag gjorde en affisch, och den fick sin lilla swedish touch, hehe. Har även hittat min stora kärlek idag: M&M Peanutbutter!!! Ska köpa en hel spann med såna nästa gång jag går och handlar, såååå gott. Synd för er som inte har det i Sverige, och synd om mig när jag kommer tillbaka. Får nog köpa med mig en massa!
 
Snackade men den snygga killen i US History idag btw. Eller snackade gjorde vi inte kanske men vi lånade varandras saxar, lim och utbytte några "what the hell are we doing"? Ungefär som om vi gick på dagis, haha. Fick dock reda på att han hade flickvän, typiskt. En annan kille i samma klass gav mig hans nummer idag, han bara: text me later. Öh, nej kommer jag inte göra, haha. Hoppas jag inte sitter bredvid honom imorgon. Herregud vad jag är snäll!
 
Här är en bild på min fina affisch! Nu ska jag sova, godnatten!
 

16e september

Idag var det köttbulledagen. Vi sprang runt på Walmart och letade efter lingonsylt i evigheter utan någon lycka, så tillslut blev det röda vinbär gele istället, men det funkade det också. Annars var jag väldigt grym kan jag lova och de älskade det! Jag tror att de sa "OMG, this is soo good", typ hundra gånger! Jag känner mig så duktig!! Hade varit tusen gånger bättre om jag hade haft lingonsylt också, men man kan ju inte få allt. Förhoppningsvis har de lingonsylt på Ikea så om vi åker dit någon gång får jag köpa lite och göra lite fler köttbullar.
 
Annars har jag tagit det lugnt idag. Gjort min matteläxa, visat Faith och Bill lite bilder från Sverige. Visade en massa bilder på allt möjligt. (Ja, jag visade troligtvis en bild på DIG!) Jag följde även med Faith på pedikyr. Tänkte fixa mina naglar också men då måste man gå tillbaka och fixa dem igen och det orkar inte jag hålla på med. Köpte aceton i allafall så att jag kan få bort mitt svarta nagellack som har suttit på mina tånaglar i typ en månad, fräscht. Träffade en jättesöt kille på carwashen, men jag uppfattade aldrig hans namn... Han var jättetrevlig i alla fall, förhoppningsvis lyckas jag hitta honom på ett eller annat vis. Det är det som är bra med småstäder!
 
Imorgon väntar cheerleading tryouts efter skolan! Man behövde tydligen ett läkarintyg av något slag vilket man kunde fixa någonstans för 20 dollar, men vill inte betala det om jag inte vill vara med så ska bara titta på imorgon och se om jag ens kan lyckas göra det hälften som bra som dem... Så även om jag inte lyckas vara en cheerleader får jag i alla fall se hur en tryout fungerar!
 

Mina köttebullar, mums. Tog typ en evighet att göra men jag lyckades!
 
Ja jag vet, såsen ser sjukt äcklig ut men det var bara för att de inte ägde en sil. Vem äger inte en sil liksom? Så kunde inte få bort stekytan som var kvar i järnet. Men det smakade väldigt gott i alla fall!! 
 
 

15e september

Puh, vilken dag detta har varit. Lämnade huset runt ett och var inte hemma förrän elva. Tog cirka en timme att köra till Mall of Gerogia där vi först stannade och åt på Red Lobster. Åt aldrig frukost så åt hur mycket mat som helst, det var supergott! Efter det shoppade vi loss till stängning, något av det mest utmattande jag någonsin gjort. Det var så stort så att jag tror ärligt att jag har gått en mil idag. Vi gick fram och tillbaka, upp och ner, hit och dit. När man shoppar så länge krävs det en paus så vi satte oss ner för en kaffe på Starbucks, sen fortsatte vi att shoppa. Tror att man måste vara där minst två dagar för att få allting gjort, gick förbi flera affärer som jag hade velat gå in i. Galet stort.

Köpte en t-shirt på A&F, joggingskor så att jag kan börja springa lite, lite andra saker som jag inte kan avslöja, plus ett par wannabe Jeffrey Campbell klackar. Visst är det bättre med äkta vara, men kände inte riktigt för att köpa ett par skor för 1500 kronor när jag kunde få dem för 107. Hur galet är inte det??? De kostade bara 16 dollar, riktigt sjukt. Bra för mig dock, hihi. Har ingen aning när jag ska ha dem dock, men man kan ju inte inte köpa dem liksom. Kan kanske ha dem på homecoming!
 
Det var såå skönt att sätta sig i bilen när vi var klara, höll nästan på att somna. Men med lite McDonalds käk, lekar och en massa roligt snack så höll man sig vaken. Imorgon ska jag ta det lugnt hemma, har matteläxa till måndag, inte schysst! Ska troligtvis göra svenska köttbullar imorgon också!
 
Åh förresten! Kom på en väldigt rolig sak idag. Innan jag åker härifrån ska jag spendera en natt på Walmart. De har ju öppet dygnet runt, så hur najs hade det inte varit att vara där hela natten? Gå och ta det man är sugen på och sedan betala när man går ut? Är dödsseriös! Ska tvinga Mallory att göra det med mig, hihi.
 

Faith, Jordan och jag på Red Lobster.
 
Jennifer och Kim.
 
Min mat, yuuummie. De hade riktigt goda cheesebiscuits också. Typ små scones med smält ost, såå gott.
 

Mall of Georgia. Ville inte skämma ut mig som värsta turist så blev inte så många bra bilder, men kommer troligtvis åka dit fler gånger så ska försöka få bättre bilder då.
 

Paus på Starbucks. 
 

Iiiihh kärlek till er! Jag vet att du vill ha dem mamma!!! 
 
Var inte riktigt lika nöjd med min påse denna gången, det ser bara gay ut... Och vad är det för bild på clubpappret liksom?

14e september

Fick sova en halvtimme längre idag för att jag åt frukost på skolan, superskönt. Ska nog göra det fler gånger. Varje fredag (tror jag) säljer de Chick-fil-A biscuits till frukost på morgonen. De är sjukt populära så tar slut sjukt snabbt, men är man där 40 minuter innan skolan börjar som jag alltid är så är det lugnt. De ser sjukt äckliga ut men var såååå goda. Det var typ scones med friterad kyckling emellan, haha. Brödet var typ smörigt och smälte i munnen och kyckligen var riktigt god. Konstig kombination, och inte frukost för mig men det var svingott!!
 
Efter skolan idag åkte jag hem med Mallory. Vi åkte först till hennes jobb och hämtade hennes paycheck. Det är sjukt annorlunda här. Hon bara gick dit, skrev under något papper och fick pengarna direkt i handen! Vi träffade även Steven en kort stund innan vi åkte hem till henne. Sen mötte vi upp Odalyss och körde mot Tokyo som är en japansk restaurang. Trodde det var en vanlig restaurang men det var precis som Benihana, där kocken står framför en och lagar maten. (Kocken var inte lika bra på att göra tricks dock och de hade tyvärr inte de goda såserna som vi gillade i London, mamma.) Det var väldigt billigt dock, allt jag åt + dricks gick på 18 dollar, typ 120 kronor. Åt sushi som förrätt plus min mat så blev väldigt mätt, men hade ändå plats för lite chokladbollar...
 
Vi letade som galningar efter pärlsocker på Walmart men vi kom fram till att de inte har pärlsocker i USA. Alla gillade dem i alla fall så det spelade inte så stor roll. Vi åkte hem till mig och bakade och sedan spelade vi Just Dance på Wii. Jennifer och Faith dansade också, haha. Odalyss och Mallory tyckte det var sjukt roligt att umgås med sina lärare, haha, och Jennifer är så rolig. Jag tycker om henne jättemycket! Ska shoppa med henne, Faith och Jordan imorgon, ska bli så kul.
 
Ska btw gå på cheerleader try outen nästa vecka!! Kommer skämma ut mig massor, men jag ska göra det ändå, bara för att!! Ska gå med Hannah så jag slipper vara själv i alla fall. Håll tummarna att jag kommer med, haha, vilket jag inte kommer göra...
 
Min lille frukostkompis, love you.
 
En bild från förra veckan, ville bara visa mina yearbook kompisar: Odalyss och Hannah.
 

Mallory och Odalyss på Tokyo.
 

Vår kock och våra kära bordskompisar.
 
Min mat, yummie.
 
Our chocolate balls. Berättade vad de "egentligen" heter, det var roligt, haha.
 

"I drive like a Cullen", hihi.

13e september

Sitter här med min härliga US History bok. Har test i både det och matte imorgon, igen. Skolan här är inte lätt, vilket jag trodde den skulle vara. Tji fick jag! Har fått ännu fler vänner idag, känns jättebra. Imorgon ska jag, Mallory, Odalyss och kanske en tjej till äta sushi, längtar redan! Tjejen som jag inte vet vad hon heter ser ut som en riktig bitch, har ett väldigt typiskt Kissie-bitch utseende, haha, men hon är kanske jättetrevlig. Det får vi se imorgon.
 
Idag på vår advisement röstade vi till Junior President och sånna saker. Röstade på dem med finast namn, haha, för hade ingen aning vem de var. Derek fick min röst som President på grund av min kärlek till Grey's Anatomy, det tyckte alla var jätteroligt. Vi nominerade även till Homcoming Queen, och alla bara: vi nominerar Rebecka! Men sen gjorde de aldrig det och jag ville inte påminna dem precis... Faith berättade att det var några killar i hennes klass som ville nominera mig också men de visste inte mitt efternamn, typiskt. Får en chans till i april när det är Prom, hihi.
 
Hade FBLA meeting idag efter skolan där vi fick läsk och pizza. Jennifer håller i klubben så hon tvingade mig att gå och till och med vara en "officer", vilket är typ ledare. Men det var inte så farligt, får åka på field trips då och då och jag får dessutom en t-shirt. Yay! Vet inte vad man gör i FBLA riktigt, men det står för Future Business Leaders of America. Det handlar mest om att göra något bra för samhället typ, samt att man kan åka och tävla i regionala tävlingar och liknande, vilket jag inte ska göra! Denna månaden säljer vi kakor med rosa m&m:s för att samla in pengar till bröstcancerforskning till exempel och till julen köper man presenter till fattiga barn eller något liknande, så det är en rätt "rolig" klubb. Känns bra att hjälpa till.
 
Puss och godnatt, nu ska jag sova.
 

12 september

Mitt matteprov idag gick bra. Fick 11/14, sjukt stolt faktiskt! Faith var också stolt. Tyvärr så är bara 11/14 G här i detta dumma system, men jag är nöjd ändå. Min lärare också, fastän hon liknar Sid, haha. Kan inte sluta tänka på det efter Mallory berättade det för mig, jättejobbigt!! Idag hade vi picture day, alltså foton för yearbooken. Inte skolkatalog som i Sverige, utan endast för yearbook och om man vill köpa själv, vilket gjorde att man bara gick in enskilt, tog en bild, och gick ut. Snabbt och smidigt. Köpte några bilder för att Faith ville ha, haha, men vill såklart ha några själv också. 
 
Efter skolan idag blev jag klar med mina läxor rätt snabbt så sprang och bytte om till träningskläder och körde en halvtimme framför Just Dance på Wii, sprang upp och ner för trapporna ett tag och körde arm, mage och benstyrka. Jag är sååå duktig. Kommer nog dröja till nästa gång dock, haha. Ska köpa ett par löpardojor på lördag men än så länge är det för varmt att springa ute.
 
Såg en skylt idag på skolan att det är cheerleading try outs för basketen nästa vecka. Vill sååå gärna vara med men kommer ju ALDRIG klara en try out, kan inte ens göra en kullerbytta eller ett enda danssteg. Hade varit bättre om man bara stått vid sidan om och klappat lite då och då. Som i One Tree Hill. Typiskt.
 
Tror inte jag har mycket mer roligt att säga idag. Ska sova och få ÅTTA timmars sömn nu, skönt!!
 

11e september

Måste börja med att säga att jag skriver detta inlägg 9.11pm... Läskigt! Flaggorna idag var på halv stång, vi hade ett extra announcement om det, en tyst minut i skolan och det pratades såklart mycket om det på tv. Några grannar satte upp flaggor och "never forget" skyltar. Tänkte att ni kanske ville veta lite om det. Folk blev chockade när jag sa att det var en big deal i Sverige också. Vi är inte utomjordingar liksom... 
 
Har en sak till jag måste berätta innan jag berättar om min dag, haha. Inatt vaknade jag runt 3,4 och hörde något konstigt ljud. Lät som någon bankade i något på mitt rum. Tänkte direkt på möss och blev skiträdd! Armar och ben som var utanför sängen drogs in och jag försökte att inte tänka mer på det. Som tur var somnade jag, men jag drömde ändå om det! Och när jag vaknade vågade jag inte gå nära mitt skrivbord för det var där ljudet kom ifrån. Frågade Faith på vägen till skolan om de hade möss, och guess what? Det har de, speciellt när det blir kallare. Hon tyckte dock det var konstigt att vi skulle ha möss på andra våningen. Hennes svar gjorde inte mig precis lugnare så när jag kom hem vågade jag inte gå in på mitt rum överhuvudtaget!!! Men som tur är så har vi Bill i familjen också, som kunde lösa vårt mysterium. Det är inga möss, det är FLADDERmöss!!!!!!!!!!!!!!!!! Såklart är de inte på mitt rum, utan de är utanför och flyger rakt in i min ventilation (de kommer inte in som tur är!!!). Jag ryser bara jag tänker på det. Om det är något jag hatar mer än möss, spindlar och ormar, så är det fladdermöss. Jag ska aldrig mer gå ut när det är mörkt, that's for sure!!!

Anyway... Idag räckte jag upp handen på lektionen två gånger! På matten fick jag till och med visa på tavlan, det ni! De har tydligen iiingen aning om vad pq-formeln är så de gör det på ett helt annat komplicerat sätt. Så jag visade det på tavlan och alla blev helt amazed, till och med läraren. Så från och med nu får alla lov att lösa ekvationer "the swedish way", haha! Faith sa till och med att hon ska börja lära ut det, hon älskade det. Is Sweden awesome or what? På tal om Sweden, ALLA blandar ihop oss med Schweiz... så trött på det. Har fått typ frågorna: Äter ni mycket swiss cheese hemma? Är ert choklad bättre än belgiskt? Kommer ni överrens med tyskar? Att de aldrig lär sig...

På engelskan läste vi Odiepus, eller vad den heter, och kom på något sätt in på vad den värsta svordomen i det engelska språket är, som då har med sin mamma att göra. För er som inte läst historien så handlar det om en man som gifter sig med sin mamma. Anyway, ingen visste att det var motherf***er, så jag räckte upp bara för att visa hur grymma svenskar är på svordomar, haha! Vi kom fram till att jag troligtvis kan fler engelska svordomar än alla eleverna! Eftersom vi inte beep-ar alla svordomar i tv, radio osv, vilket min lärare tyckte var väldigt intressant. Har alltså lärt mina lärare två saker idag, känner mig duktig! 

Efter skolan åkte jag med Mallory till Chick-fil-A. Det var inte jääättegott, men det var gott. Jag måste tydligen prova deras frukost för den ska vara supergod, så får väl göra det någon dag! När vi satt och åt kom en kille från Mallorys klass fram till oss och började snacka. Han frågade om Mallory fortfarande var tillsammans med Steven och sen sa han: När ska vi gå på dubbeldejt? Haha! Jag svarade: I don't know... Men Mallory gjorde det klart för honom att jag inte ville, haha. Han var en riktig Redneck, vilket inte är positivt här i södern!! 

Annars har jag bara pluggat matte resten av kvällen, har ett test imorgon och har pluggat satan, så nu jävlar ska det sitta!!! Vi hade kalops till middag idag (!!!) Trodde det var svenskt och att jag skulle slippa det här, men icke så nicke. Tur att jag hade ätit innan så att jag kunde skylla på det, haha! Försökte även förklara vad Lucia vad för något vid middagen idag, vilket var väldigt svårt.

Tänkte avsluta med att säga: Jag trivs som fan här just nu. Bara så ni vet!!! (Hatar fortfarande US History dock, bara konstiga människor där...) 

Ja, Mallory tycker om "thumbs up". Haha!

10e september

Då var det måndag igen, klockan ringde 5 som vanligt och jag steg upp för frukost. Men inte vilken frukost som helst, muffins! Oh yeah! Jag berättade ju om min strategi? Jag körde all in idag. Åt lunchen i skolan också. Det hette sweet asian chicken, men allt jag såg var chicken... fried. Fick inte ens en sås så fick äta med majonnäs, och morötterna ska vi inte ens tala om. Smaken var inte så dålig dock men det såg inte gott ut!!

Vad hände annars? Gick i skolan. Mina skoldagar är inte så roliga att berätta om egentligen, händer ungefär samma saker varje dag. Har glömt att berätta en sak dock. Varje morgon 7.21 så har vi morning announcements. Ni vet tanterna i Grease? Typ så, haha. De berättar lite om vad som händer på skolan, typ vilka klubbar som träffas osv. Och varje gång avslutas med att man måste ställa sig upp, vända sig mot den amerikanska flaggan (som finns i varje klassrum), lägga handen på bröstet och säga någonting om hur bra Amerika är. Jag känner mig lika dum varje gång...

Har lite nya planer för veckan. Imorgon efter skolan ska jag äta på Chick-fil-A med Mallory, på fredag ska vi äta suhsiii, och någon kväll nästa vecka ska jag troligtvis på Gwinnett County fair! Det är typ ett litet nöjesfält, men stånd och sånt skulle jag gissa. Blir nog superkul! 

Ikväll var jag på ett kort fotbollsmöte. Mamma och pappa, det kommer kosta cirka 230 dollar, men det behöver man inte betala förrän i januari typ för det är då säsongen börjar. I november börjar dock fysträningen.. Good luck Rebecka! 

Slänger in två bilder på min underbara lunch, sen ska det sovas. Känner att jag börjar få ont i halsen. Inte bra!
 



9e september

Klockan är bara 20.45 och jag är redan i säng, hur awesome är jag? Känner att jag har fått bättre grepp om allting nu och efter att ha skypat med de bästa personerna i världen idag så känner jag mig betydligt bättre. Vet jag att min familj har det bra, mår jag bra. 
 
Det blev ingen shopping med Lauren idag. Smsade henne imorse eftersom hon inte svarade igår men hon har fortfarande inte svarat. Fick höra från Jennifer att hon inte riktigt bryr sig om någon annan än sig själv, vilket hon inte ville säga innan men efter att hon fick höra att hon dissade mig så sa hon det. Så jag gissar att jag inte missade något. På lördag ska vi till Mall of Georgia istället, ser verkligen fram emot det!!! Idag hängde jag bara med Faith och Jennifer, vi gjorde några ärenden och där emellan åt vi. Är så glad att jag hamnade i denna familjen av en massa anledningar, men en av dem är att de älskar att äta ute, och det finns såå många spännande ställen här. Är man i stan med familjen hemma så åker man hem och äter, inte alls lika kul... haha! Men jag älskar er ändå!
 
Har en massa saker att se fram emot nu, så det känns superbra. Ska äta på Chick-fil-A med Mallory någon gång denna veckan och på lördag ska det shoppas. Fick även höra tidigare i veckan att Homecoming troligtvis kommer ha temat maskerad med riktiga fina masker, precis som i Cinderella Story!!! Can't wait! I oktober ska jag tillsammans med Jennifer, Jordan och kanske några till åka till Six Flags som är en av världens största nöjesparker!!! Fick även veta idag att vi kanske ska till Florida på Thanksgiving och att vi någon gång ska till Disney World/Sea World och allt det. Fastän jag varit där många gånger redan så älskar jag det, så I don't mind! Faith har också börjat leta hus/stuga för vår semester i oktober. Det finns såååå många saker att se fram emot nu vilket får en att keep going. Love life!
 
Glömde berätta om min nya strategi som jag kom på idag: Jag ska njuta av den amerikanska maten och bli tjock och sen börja hårdträna med fotbollen i november så att jag ser normal ut när jag kommer tillbaka!! Låter bra va?? Slänger in några bilder från min kväll. Ska bara se något avsnitt av HIMYM, sen ska det nannas. Har engelskprov imorgon men läser igenom det imorgon innan skolan. Puss på er!
 

Måste lösa detta problemet alltså, dumma snea bilder...

Skolan

Tänkte berätta lite kort hur skolan fungerar här. Kortfattat så är det mycket tuffare än i Sverige. Varje lektion är cirka 1 timme och 45 minuter lång. Har ingen koll eftersom jag följer klockan när den ringer men tydligen så går vi typ 07.20 till 9.03 första lektionen. Alltså väldigt märkliga tider. Man har 5 minuter på sig att ta sig till sin lektion efter att första klockan ringt. När andra klockan ringer ska man helst vara på plats annars är man försenad och det får man inte vara utan ett bevis på varför man är sen. Man får inte lov att gå på toaletten under lektionen, förutom tre gånger per termin. Bäst att spara dem till något viktigt då alltså.
 
Eftersom man har så pass korta raster och så kort lunch som 20 minuter så hinner man knappt prata med någon. Det är alltså svårt att lära känna nya människor, och oturligt nog så har jag lunch med dem jag inte riktigt vill bli kompisar med... 
 
När vi har läxa så har vi oftast det till dagen efter, eftersom man har samma lektioner varje dag. ALLTING man gör betygsätts. Läraren är skyldig att betygsätta två saker per vecka, i varje ämne. Jag gör alltså 8 betygsavgörande saker i skolan varje vecka! Man håller koll på sitt betyg på nätet, och det går alltså upp och ner varje dag nästan. Betygen sätts i procent, så till exempel så hade jag ett test i engelska i torsdags där jag hade 14/15 rätt, vilket är 93%. Mitt betyg skönk alltså från 100% till 93%. När termninen är slut så får man det betyget som man har då, där 100-90% är A, 90-80% är B och 80-70% är C. Allting under 70% är F. 
 
Kan inte riktigt avgöra vilket system som är lättast men oavsett så tycker jag betydligt bättre om vårt system i Sverige. Där har man tid att prata, äta i lugn och ro och gå på toaletten. Själva skolan är dock svårare, gällande prov, uppsatser och så. Tror jag i alla fall, har ju änsålänge inte haft något stort sådant här.
 
Här är två bilder från min skola, där den ena är hur den ena korridoren ser ut och den andra bilden är vår låånga löjliga dresscode!
 


 
 

8e september

Idag har varit en riktig slappedag vilket har varit skönt! Sov till halv två vilket gjorde att jag fick igen lite missad sömn, men av någon anledning är jag ändå trött vid nio på kvällen. Måste vara värmen!

Har annars bara varit på Walmart, ätit chicken nuggets och tittat på tv idag. Ikväll vid 6 åkte vi till något ställe för att träffa min områdesrepresentant plus några andra utbytisar och deras familjer. De kunde inte snacka bra engelska alltså! Har inte tyckt att jag pratat så bra engelska men idag fick jag en riktig boost! Vi var på något rastställe ute i skogen, fast ändå nära ett hus, där vi grillade hotdogs. Det är inte alls lika gott som korv med bröd kan jag lova! Stället vi var på var rätt äckligt och det blev mörkt rätt tidigt så man såg inte var man gick, så varken jag, Faith eller Bill skulle vilja komma tillbaka. Så nu ska tydligen vi hålla i nästa möte som blir runt jul.

Anledningen att vi ens var där var för att prata med vår områdesrepresentant, men det samtalet varade i kanske tio minuter. Så vi åkte hem tidigt och tittade på fotbollsmatchen istället. Georgia vs. Missouri. Vi vann, yay!! Nu ska jag sova för imorgon ska jag troligtvis iväg och shoppa med Lauren som är Michelles styvdotter. Godnatt!


En rolig liten historia

Igår när vi alla var på den mexikanska restaurangen innan matchen så hände något som fick oss att skratta hur länge som helst! Måste berätta!!!
 
Jag: Jennifer, can you pass the cheese dip?
Jen: Nope...
Jag: Is that because I'm Swedish??
Jen: Yeah that's why, I'm a racist.
Julianne: Yeaaah, we're racists!!! 
 
Julianne fattade såklart inte vad det betydde och sa det huuuuuur högt som helst och det fanns inget bra sätt att komma ur situationen precis så vi skrattade istället. Det var faktiskt riktigt kul, haha!

Vad gör man utan skype?





7e september

Idag var en bra dag! Det går verkligen i vågor, men det känns som det bara kommer gå uppåt från och med nu. Matteprovet gick dåligt dock, haha, fattade nada. Övade bara på det som hon har gått igenom när jag varit där, och jag kunde knappt det, och provet innehöll frågor om allting, alltså inte bara det jag övat på. Kommer troligtvis inte ens få godkänt, för det är typ under 70% rätt. Men min lärare pratade med mig efteråt och sa att hon förstod och att hon skulle titta på hur jag tänkte. Nästa vecka ska vi börja på något helt nytt så det blir nog bra då. 
 
De andra lektionerna flöt på som vanligt och det "lätta" quizet som jag hade i US History var inte så lätt som jag trodde. Eller det hade varit det om jag hade skrivit ner alla frågor som han har nämt på lektionerna, men jag fattade inte att man skulle göra det förrän igår, haha. Pratade med läraren om det också och han sa att han inte skulle betygsätta mitt quiz, så det var ju bra. Fick dock en massa sidor att läsa så att jag kan komma ifatt och det var inte lika kul.
 
Lärde mig en massa nya namn idag också vilket betyder möjliga framtida kompisar! Fick dock reda på att den söta killen på engelskan, som btw säger hej och frågar hur jag mår VARJE dag, hade flickvän. Vet inte varför jag bryr mig dock, men han är så snäll och, äh jag vet inte var jag försöker säga, haha. Vi skippar det.
 
Efter skolan idag åkte jag hem och tittade på the VMA's med Faith och drack kaffe, rätt så mysigt faktiskt. Halv sex åkte vi till Jennifer's för att åka med dem till samma mexikanska restaurangen som vi var på sist för att äta innan fotbollsmatchen. Jag åt inte dock för jag åt senare med Mallory. Fotbollsmatchen var inte jättekul, själva matchen då alltså. Fattar inte ett dugg av reglerna och det är en massa avbrott så det är liksom inget flyt i matchen. Jag tittade på cheerleaderna istället, de var rätt så duktiga! Men själva spiriten och all laganda var häftig och jag pratade och träffade en massa personer från skolan där som jag kunde prata med och det var roligt.
 
I halvlek hämtade Mallory upp mig i sin bil och så åkte vi till Moe´s som är som Subway typ men istället för mackor får man tacos, burritos och andra mexikanska saker. Jag proppade i mig en massa nachos när jag var på restaurangen innan matchen så var inte så jättehungrig plus att man får SÅ mycket mat här så det är galet. När vi ätit upp gick vi in på Walmart och bara gick och pratade och köpte en massa amerikanskt godis!! Jag kommer blir så tjock... Innan Faith hämtade mig så träffade jag Mallorys pojkvän Steven på parkeringsplatsen och så stod vi där och pratade ett tag. Tydligen så har de snus här vilket jag inte trodde fanns, men de stoppar in det under underläppen, ser riktigt konstigt ut!!! 
 
Har blivit riktigt bra kompis med Mallory så det är jättekul verkligen. Hon är jättetrevlig och vi är rätt lika som personer så tror det kommer bli hur bra som helst!!! Vi har pratat om en massa andra ställen vi måste gå till så det kommer vi troligtvis göra snart, bland annat en rodeo, hur coolt är inte det?? Såg en tjej igår med en kjol och cowboyboots, det var sjukt snyggt. Vill ha ett par, hehe! 
 
Har varit vaken i snart 21 timmar vilket är galet länge. Borde vara sjukt trött men det är jag inte, är nog så trött att jag inte känner av det längre. Jag kan i alla fall sova huuur länge jag vill imorgon, SÅ skönt!! 
 
Min skola, Loganville, är de röda. Ser ni så många spelare där är? Tror de är typ cirka 60 i laget!! De flesta får nog aldrig spela...
 
The Cheerleaders!
 

Killen i vit t-shirt i mitten av bilden sköt ut t-shirtar till publiken med någon sorts luftpistiol eller något, haha. Rätt så coolt faktiskt!
 

Mitt i allt ihopa så bara dog strålkastarna och det blev bäckmörkt så de fick stoppa matchen i typ tjugo minuter, en halvtimme. Det har typ aldrig hänt förut så Jennifer skyllde det på mig, haha.
 

Mallory på Moe's.
 

Allt godis jag köpte/fick av Mallory!!! Har aldrig smakat någon av dessa tror jag, förutom maskarna. Får berätta vad de smakar någon gång. Förhoppningsvis är de goda men det kommer nog ta lååång tid innan jag har ätit upp allt. Har fortfarande kvar typ allt mitt godis från Sverige.

6e september

Idag var ingen bra dag. Den började med att jag gick upp tröttare än vanligt. Jag får bara 6 timmars sömn här änsålänge. I matten fick jag byta plats för den tillhörde tydligen någon, så nu sitter jag inte bredvid Mallory längre. Matten var dessutom lika svår och imorgon har vi ett test, wii. Idag hade vi en extra lektion som hette advisement där man mest får information om olika saker. Det rörde mest collageansökan och sånt så jag satt bara och gjorde ingenting. Träffade några trevliga tjejer dock och hann nästan se ett slagsmål i korridoren. På onsdag tar vi skolfoto btw!!

Resten av dagen var okej. Åt lunch med Hannahs kompisar som pratade om väldigt löljliga saker. Är inte säker om jag vill sitta där fler gånger men som jag säger: Det blir nog bättre! Annars hände inte mycket roligt och det är det som leder mig till det dåliga.

Kom hem med massa matte att göra som jag inte fattar. Humöret på botten eftersom jag fortfarande inte riktigt har kommit nära någon som man kan hitta på roliga saker med och eftersom mina dagar mest går ut på att gå i skolan. Sp jag bröt i hop fullständigt. Grät säkert i två timmar!! Tänkte på att jag lika gärna hade kunnat vara hemma, vara med mina kompisar, gå i skolan där de pratar så man förstår och vara med min familj. Och när jag väl börjat gråta var det väldigt svårt att sluta. När jag är ledsen går jag till mamma men det kan jag inte göra här vilket gjorde mig ännu mer ledsen.

Vi skulle äta precis i min gråtperiod så Faith märkte att jag hade gråtit så jag berättade för henne och då blev allting bättre. Förklarade för henne att det inte hade någonting med henne eller att jag bor där jag bor att göra och hon förstod. Hon hjälpte mig även med matten så att förhoppningsvis kan få godkänt på testet. Ni fattar inte vilka konstiga mattesaker de gör här! Faith lärde mig precis hur man gör en polynomial long divison, tror det hette det i alla fall. Och det inkluderade en massa steg och ett hus. Väldigt konstigt, och svårt.

Dagens höjdpunkt skulle vara VMA, men jag fick spela in det för jag hade så mycket matte att göra. Gud vad detta inlägget blev deprimerande men allting kan inte vara bra alltid, eller hur? Det blir bättre!!!


5e september

 
Idag gick allting bättre i skolan. Jag fattade mer lektionerna och man lär känna alla bättre. Jag slapp sitta bredvid Anthony idag vilket var bra, men han var på mig dubbelt så mycket när han väl gick förbi eller såg mig. Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska lösa det problemet. På lunchen signade jag upp mig för fotboll. Det börjar inte förrän i november dock och allt annat har redan börjat så jag vet inte riktigt vad jag ska göra så länge. Amerikansk mat + ingen träning = tjockis. Åh förresten, idag lyckades jag signa upp mig för fotbollen (vilket tog rätt så lång tid), äta min lunch OCH gå på toa. Jadå, I nailed it!
 
Jag hade långa jeans, ett linne och en kofta i skolan idag! Kändes som jag var den enda som hade shorts på mig igår så jag satsade på ett lite säkrare kort idag. Det är inte så varmt på morgonen när vi åker och i skolan är det rätt så kallt så det funkar tills man ska hem, då är det alldeles för varmt. Men snart börjar det bli lite kallare så då spelar det inte så stor roll. 
 
Ska troligtvis gå på fobollsmatchen på fredag, eller ja amerikansk fotboll är det ju. Faith frågade om jag ville gå med henne och Jennifer (som också är lärare på skolan) och jag svarade att jag gärna skulle vilja gå med dem men om någon annan frågar med mig så går jag med dem. Det verkade inte som hon tog illa upp, hon fattar att jag vill komma in ordentligt och ha så roligt som möjligt och då kanske det inte är så "coolt" att hänga med lärarna...
 
Måste berätta lite om US. Historyn. Det är så lätt så att man nästan dör. Det är dock en sophomore class men ändå, vi lärde oss myyyycket svårare saker i ettan på gymnasiet än vad vi gör i US. History. Vi har powerpoints med anteckningar som vi skriver av och sedan ställer läraren frågor där svaret står EXAKT skrivit på powerpointen. En apa hade kunnat svara på frågan. Vi har dessutom quiz på fredag och lite då och då säger han: One quiz question will be... och sen säger han svaret. Liksom, hallå? Tack, det skriver jag ner så behöver jag bara lära mig det. Det är rätt skönt såklart eftersom jag ändå lär mig nya saker. Ska inte säga för mycket dock förrän jag har gjort testet.
 
Fick jääättemycket läxa i matte och matten är fortfarande svår... En massa konstiga saker som vi inte har lärt oss i Sverige alls, plus att det är på engelska (google translate suger på att översätta matteproblem, haha). Men med min bästa pluggkompis (mig själv i photobooth (HAHA)), mitt godis, mina Tom & Jerry kex och facit så klarar jag mig rätt bra på pluggfronten.
 
Nu ska jag sova, av någon anledning så kommer jag aldrig i säng förrän efter 10 hur jag än försöker, typiskt. Har inte ens bestämt vad jag ska ha på mig imorgon!
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Anna: Förhoppningsvis har mina framtida kompisar pool ;) Ja, jag känner verkligen att jag kan vara jag. Vi satt och diskuterade allt från politik till droger vid matbordet idag och jag känner inte alls några reaktioner från dem, kan säga i princip vad som helst. De säger även sina åsikter utan att bry sig vad jag tycker så det känns jättebra. Och jag kan göra i princip vad som helst hemma, de säger väl till om jag inte får göra något speciellt men det har de inte gjort ännu. Alla har ryggsäck men har märkt att vissa har lite "coolare", insåg att min kanske inte var så cool så ska försöka hitta en egen och ge tillbaks denna till Jordan. Hälsa tillbaka!!! ♥

4e september - first day of school

Idag var första skoldagen... Har sååå mycket att berätta så kommer inte få plats med allting här. Är det någonting ni undrar som jag inte berättar så är det bara att fråga!
 
Dagen började klockan 5 då jag gick upp och klädde på mig och gick sedan ner för att äta frukost. Jag gick upp i rätt så god tid så jag inte skulle behöva stressa så jag hade tid att titta lite på tv också. Good Luck Charlie visades på DIsney Channel så det kommer nog bli min dagliga rutin, haha. Sedan gick jag och gjorde mig klar och allra sist hällde jag mitt kaffe i min underbara to go mugg. (Tack Amanda, Lina och Ellinor. It's awesome!) Eftersom jag åker med min värdmamma till skolan som är lärare där så åkte vi rätt så tidigt så jag hade lite tid innan skolan började då jag skrev in mig at the counselors office, fick ett skåp och blev visad runt av en senior som hette Haley. När jag och Faith stod och trixade med mitt skåp (jag vet fortfarande inte hur man får upp låset.. dumma amerikanska lås!!) så kom en kille förbi, vände sig om lite snabbt när han gick förbi och sedan när han hade kopplat så ropade han någonting till Faith och pekade och Faith skrek: NO! Hahaha. Tydligen så är det en av hennes elever som hade frågat om han fick ta mig till homecoming och tydligen så är inte han en så bra kille så hon hade sagt: over my dead body. Han såg rätt så bra ut dock så förhoppningsvis frågar han igen, haha!
 
Efter min rundtur med Haley så lämnade hon mig vid klassrummet där jag hade min första lektion, matte. De hade redan börjat så jag gick in lite awkward och sa att jag var ny och skulle ha den lektionen. När hon frågade var jag bytte ifrån och jag svarade Sweden så vaknade alla i klassrummet, haha, och en tjej sa att jag kunde sitta bredvid henne. Hon såg väldigt söt och snäll ut och det var hon också så hon är typ min bästa kompis änsålänge. Jag har både 1st period matte och 2nd period engelska med henne så det är kul. Annars var matten rätt så tråkig, vi hade en vikarie så vi gick inte igenom någonting riktigt utan alla bara satt och gjorde sitt. Någon läste en bok inuti matteboken, andra käkade godis. Jag och Mallory som tjejen heter snackade lite och hon frågade lite om Sverige. Annars läste jag bara lite i boken, förstod typ iiiiingenting eftersom alla termer och så är på engelska och de räknar inte ut saker alls likadant som vi, så det kommer nog bli rätt så svårt...
 
Andra lektionen som var engelska eller rättare sagt litteratur var helt okej. Där satt jag med Mallory och några andra tjejer och två killar, Blake och Marshall. Marshall såg rätt bra ut faktiskt och var jättesnäll. Har så många tjejnamn i huvudet idag så kommer inte ihåg vad de andra hette. På lektionen läste vi ur Illiaden och Odysseen vilket var bra eftersom jag kan lite av den redan. Vi svarade på några frågor som vi sen lämnade in för grading, aaahh. Vi såg även lite av filmen Troja och vem tycker inte om att titta på Brad Pitt och Orlando Bloom?
 
Innan min tredje lektion som var yearbook började sprang jag snabbt inom toaletten, vi har endast fem minuter mellan lektionerna så man får verkligen skynda sig, haha. Yearbook var en ganska så lugn lektion, vi var endast tjugo elever så man kommer troligtvis lära känna alla rätt så bra. Yearbook var den enda lektionen som jag fick presentera mig själv inför klassen men det var inte så farligt, hon lät mig åtminstone sitta kvar på min stol och sen fick alla andra presentera sig också. En i klassen var tydligen förra årets sophomore queen eller vad det nu hette, hon såg väldigt bra ut. Snacka om en ytlig tävling det där... Yearbook gick jättelätt annars, idag gjorde vi bara en affish i photoshop typ och det var riktigt roligt. Jag var tydligen waay ahead of alla i min grupp fastän jag bara har lekt lite i photoshop hemma men det var bara skönt. En lektion som jag inte behöver oroa mig för. I yearbook lektionen satte jag mig bredvid en tjej som hette Hannah och en annan tjej med någon konstigt namn så jag hamnade med dem på photoshop uppgiften. Åt även lunch med dem. Hannah var senior men såg väldigt nördig ut. Hon klassade sig själv som en lite coolare nörd, haha. Hon hade ljusrosa jeans med en grön t-shirt nerstoppad och långt platt hår med en rosett på sitt diadem! Åh glömde det bästa, hon hade en Nalle Puh lunchbag, hihi. 
 
Vi hade lunch mitt i yearbook i cirka 20 minuter så man fick äta fort eftersom det tog en liten stund för att få maten. Jag åt sallad från salladbaren och den var rätt så god, förutom att kycklingen var friterad.. och kall. Konstigt och inte så gott.
 
SIsta lektionen var U.S History och det var nog den värsta lektionen. Hamnade bredvid en kille som presenterade sig själv direkt och sedan kunde han inte vara tyst. Han frågade saker hela tiden, hjälpte mig hela tiden och ett tag satt han jättenära och förklarade för mig exakt hur jag skulle göra. Riktigt jobbig faktiskt och jag kände mig rätt obekväm ett tag... Det värsta var dock att han gav mig en lapp i slutet på lektionen som jag skulle läsa senare. Gissa vad det stod? Do you wanna hang out? Do you have a boyfriend? Liksom moget, haha. Kan du inte säga det face to face? Han var sophomore så det kanske förklarar det lite. Han hade en väldigt märklig vän också som satt framför honom. Hon var nästan lika jobbig som honom. Så fort han gick iväg så viskade hon till mig: Anthony wants to take you to homecoming. Who are you going to homecoming with? Hallå, jag började precis. Jag vet inte vem jag vill gå med än. Inte Anthony i alla fall... Åh vad taskig jag känner mig men ni hade förstått. Har ingen aning vad jag ska säga till honom imorgon. Ska nog säga att jag glömde läsa lappen och fråga honom vad det stod. Se om han vågar fråga mig face to face.
Åh jag glömde ju det bästa!!! Jag har U.S History med en riiiiiktigt snygg kille, haha. Satt och kollade på honom typ hela lektionen för han satt snett framför mig. Han satt nästan och sov hela lektionen dock, haha. Men snygg var han och han klädde sig snygg också! Hade inte han varit i min klass hade jag inte velat gå dit imorgon...
Annars var U.S History rätt så lätt och väldigt likt lektionerna här i Sverige. Vi hade en powerpoint presentation och sedan svarade vi på frågor. Vi ska tydligen ha ett quiz på fredag, scaary.
 
Tror det var allt. Har säker glömt en massa men får berätta det imorgon i så fall för nu måste jag sova. Godnatt!
 
Ser riktigt retard ut här, men det är i alla fall jag och Faith (Ms. Allen).
 
 
 

3e september

Jag trivs bättre och bättre varje dag som går. Superskönt! Jag kan gå i kylen och fixa mina egna mackor, språket går bättre och jag blir bättre kompisar med alla jag än så länge känner varje dag. Det gör en väldigt glad att se att både Jennifer och Jordan har en bild där jag är med som deras bakgrundsbilder på mobilen.

Idag har vi haft ännu en cook out. Det är ovanligt ofta vi alla ses tydligen men jag tycker bara det är roligt! Idag var vi hemma hos Kim och vi barn hade pedikyrsalong, tittade på lejonkungen och lekte dunkgömme. De visste såklart inte vad det var men jag lärde dem och de tyckte det var jätteroligt. Lejonkungen såg vi i deras biosalong(!!). Riktigt häftigt faktiskt. De hade bioduk, sjukt bra ljud och bluray. De hade till och med sofforna i lutning, riktigt coolt.

Vi åt väldigt god mat också. Först fick vi jättegoda chips med varm kycklingdippa typ, gaaalet gott. Sedan åt vi någon stek, bakad potatis och sallad. Är glad att jag får smaka på den amerikanska maten samtidigt som vi äter nyttigt.

Nu måååste jag verkligen gå och lägga mig, klockan är bara halv elva här men 8 timmars sömn har redan börjat ticka ner till 6 ½… Godnatt!


My bag back

Imorgon börjar jag skolan, aaaaaaahh, och jag har ingen aning vad jag ska ha på mig!! Shortsen får inte vara för korta, de får inte vara håliga och tröjorna måste ha ärmar och får inte vara see-through. Ingen bra kombo när inget av det man äger passar in i dresscoden plus att det är 30 grader ute! Jag har i alla fall skaffat mig en ryggsäck eftersom det är såå coolt. Har man ingen ryggsäck är man inte cool. Letade när vi shoppade i lördags men alla var fula, inte för att de finns några snygga, haha. Så Jordan kom med en ryggsäck igår som hon hade förra året som hon inte tyckte om längre så den klapp jag, bättre än ingen alls. Så jag vet åtminstone att jag måste ha min ryggsäck på mig i skolan. Dresscode eller inte så finns det nog inga kläder som ser bra ut tillsammans med den...
 

Vad tycks? HAHA

2a september

Dagen började med att jag och Faith åkte till Walmart för att köpa lite frukost/lunch till mig. Runt två, tre kom nästan hela släkten för en så kallad cook out, typ som våra knytkalas. Det var Jennifer och Michelles familj, samt Kims familj som är Bills dotter. Medan småbarnen lekte satt alla tjejer i vardagsrummet med sin mobil i högsta hugg och spelade dice, vilket är som yatzy fast med andra konstiga regler och sen möter man varandra precis som i wordfued. Rätt tråkigt, men why not liksom? 

Efter att vi ätit satte vi oss alla i bilarna för att åka mot Stone Mountain Park för att titta på en laser show. Jag åkte med Jennifer, Kim och Jordan och jag var in charge of the music så de fick höra lite svensk musik, allt från Eric Saade till Norlie & KKV. De tyckte om alla låtarna jag spelade fastän de inte riktigt kunde sjunga med till Där jag hänger min hatt, haha.
 
Laser showen var tydligen USAs största lasershow och rätt så häftig men eftersom jag redan har sett så mycket, till exempel ljusshowen på Sea World och liknande så var det inte jääättebra, men det var okej. Det var väldigt dimmigt dessutom och på grund av den ovanligt höga luftfuktheten så försvann inte röken från fyrverkerierna så snabbt så man såg inte jättemycket vilket var tråkigt. Det roligaste ikväll var dock min stora vurpa, halkade i lera och föll rakt ner i all geggamojja, yaay. Mina vita shorts gillade inte det dock och troligtvis inte min mamma heller om du läser detat, haha. Konstigt nog var det bara jag som trillade av mig, Jennifer och Jordan, schysst att de tar tag i varandra men struntar i utbytesstudenten, hahah. De hjälpte mig att få av all lera i alla fall. Vi fick låna en vattenslang från poliser eller ordningsvakter eller vad de nu var och Jennifer sköljde ner hela mig... Lade shortsen i blöt så fort vi kom hem så håller tummarna att de är någorlunda rena imorgon.

Oh, jag glömde nästan det viktigaste. Blev utfrågad för första gången idag, haha, av AT&T killen... Visste inte riktigt vad jag skulle svara då jag inte tror att mina värdföräldrar skulle gilla att jag går ut med en 23 åring som de inte känner. Troligtvis inte mina riktiga föräldrar heller, men de har ingen talan medan jag är här, hehehe.
 


Inte den bästa bilden, på fel håll dessutom, men Jennifer var tvuuungen att ta en bild, haha.

Welcome to my crib

Gatan upp till huset.
 
Tha house. Front porch och garaget.
 
Det finns knappt några små bilar här, haha. Min familj har fyra bilar, fastän de bara är två personer. Löjligt.
 

Det första man ser när man kommer in genom ytterdörren.


Matsal som jag tror aldrig används, det är alltid dukat på bordet dock.
 

Ett av vardagsrummen, möblerna är inte sköna tydligen, de är mest "for show".
 
Matsal och vardagsrum nummer 2. Detta är "mitt" vardagsrum då de aldrig är här.
 
Kök nummer ett. Här är de aldrig heller, så här kommer jag äta min frukost i lugn och ro.
 
"Källaren" eller vad man ska kalla den. Det är här familjen spenderar mest tid.
 
Baren och borden där vi äter middag.
 
Vardagsrum nummer 3. Denna tv:n kan man dock inte titta på. Den är på 24/7 och visar endast politik och sport, haha.
 
Kök nummer 2. Det är här vi är som oftast och lagar mat.
 
Verandan på baksidan.
 
The hot tub (!!!)
 
Min favorit av de tre katterna, Coon. Hon fäller väldigt mycket dock, haha, helt täckt i katthår efter att jag bara klappat henne. Hon ville inte ställa upp på något bra foto, haha.

1a september

Igårkväll var vi ute och åt på en mexikansk restaurang med Faiths dotter Jennifer, hennes man John och deras dotter Julianne. De var alla jättetrevliga och Julianne var väldigt exalterad, haha. Hon var nog inte tyst en sekund, men det var bara roligt. Fick två teckningar, ett brev och snäckor av henne, gulligt. 
 
Idag sov jag ända till halv elva, vilket var skönt. Skrämde mig lite dock när jag tänkte på att jag måste gå upp 5 varje skolmorgon... Halv tolv mötte vi upp Jennifer, Julianne och hennes andra dotter Jordan och körde mot Athens som är en aning större stad än Monroe. Där åt vi först lunch på Olive Garden och sedan shoppade vi på Georgia Square. Där mötte även Faiths andra dotter, Michelle och hennes son Robert, upp oss. När vi var färdigshoppade följde Jennifer, Julianne och Jordan med oss hem och så spelade vi Just Dance på Wii ett tag. Kommer troligtvis spela det många fler gånger, grymt bra träning ju!

Ni tror säkert inte mig när jag säger att det känns som jag börjat tappa min svenska. När jag bloggar känns det som att jag skriver helt fel och att det låter helt konstigt, haha. Har till och med börjat tänka på engelska, konstigt. Anyway, här är några bilder från dagen.
 
Julianne och Jennifer på Olive Garden.
 
Jag (ser helt retarded ut), Jordan, Julianne och Faith.
 
Michelle och Robert. Robert är helt sjuuukt lik en kille på dagiset jag praoade på i nian, läskigt.
 
Mina kära påsar. Helt galet att Rudi är på Hollister påsarna här också. Berättade för alla att jag "kände" killen på påsen, jag tror de trodde på mig, men jag hade förstått dem om de inte gjort det. Sjukt kul i alla fall!
 

Av någon dum anledning så hamnar dessa bilderna på fel håll och har ingen aning hur jag ska vända på dem. Kan i alla fall berätta att det är sjuuuukt billigt här. Hollistertröjan kostade 15 dollar och koftan 20. Galet!!
 
Behöll Rudi ovanför min säng, haha. Känns bra med en svensk i närheten.

RSS 2.0